Начало > Основни ястия > Боб с бекон на фурна

Боб с бекон на фурна

Боб с бекон на фурна|escape
60
x4
2
60
минути
x4
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Бобът се накисва от вечерта в студена вода. Отцежда се, слага се го в тенджера, залива се със студена вода и се вари на тих огън.

  2. След половин час се прецежда и го залива с гореща вода. След това се прибавя олиото, нарязаните лук и моркови и се оставя да ври.

  3. Когато бобът е почти уврял, се прибавят нарязаният домат, сол, черен пипер, джоджен и чубрица.

  4. Изсипва се в тава, добавя се нарязаният бекон и се запича до лека коричка на бекона (около 25-30 минути).

  5. Ястието се сервира горещо.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?