Начало > Десерти > Баклава с вкус на портокал

Баклава с вкус на портокал

Баклава с вкус на портокал|escape
70
x1
1
70
минути
x1
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Маслото се разтапя и с четка се намазва всеки лист.

  2. След като се нареди първия пакет кори се поръсват половината счукани орехи. След това се нарежда втория пакет кори, пак орехи и отгоре се нарежда третия пакет кори.

  3. Хубаво се притиска и се нарязва на малки ромбове.

  4. Баклавата се пече до златисто на 170 С за около 1 час. Изпечената баклава се оставя да изстине 1 нощ.

  5. Сварява се сироп от 1 кг. захар, 400 мл. вода, сока от два портокала и сока от 1 лимон. Кората от лимона се пуска в сиропа. След като ври 5 минути сиропа се дръпва малко да се охлади и се полива постепенно върху баклавата.

  6. Оставя се да попие и се сервира след два дни.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?