Начало > Десерти > Баклава с грис и орехи

Баклава с грис и орехи

Баклава с грис и орехи|escape
40
x12
1
40
минути
x12
порции
1
сложност

Начин на приготвяне

  1. Приготвя се сироп от захарта, водата и лимоновата кора и се оставя да се охлади. Корите се разделят на три равни части.

  2. В намазнена тава се слага едната част от корите, ако е кръгла, като в моя случай, излишното се изрязва, така че да покриват само дъното. Ръси се с половината грис, слага се 1 чаша орехи, накъсват се изрезките от корите и се добавят.

  3. Отгоре се редят другата част от корите, слага се останалата грис, орехи и изрезки и се покрива с последната част от корите.

  4. Баклавата се нарязва с нож и подходящи формички за сладки.

  5. Маслото се разтопява и още докато е горещо се излива върху нарязаната баклава.

  6. Пече се на 180 С до златисто за около 30мин., след което се залива с охладения сироп.

  7. Оставя се поне 12 часа на хладно, да попие сиропа преди сервиране.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?