Начало > Тестени > Багети с ръжени ядки и плънка

Багети с ръжени ядки и плънка

Багети с ръжени ядки и плънка|escape
40
x2
1
40
минути
x2
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Сухата мая се разтваря в малко топла вода и се добавя захарта. В чаша мляко се накисват ръжените ядки за 10-15 минути.

  2. В купа се пресява брашното и се добавя солта. Наливат се зехтина и разбитото яйце. Добавят се маята и прецедените ръжени ядки.

  3. Замесва се лепкаво тесто. Оставя се настрани да втаса, покрито с кърпа или домакинско фолио, за около 30 минути.

  4. Тестото отново се премесва. Разделя се на 2 равни части и се оформят багетите. Прави се разрез по дължината на багетата и се поставя от предварително подготвената смес от смлени маслини, чесън, босилек и сирене.

  5. Пекат се в предварително загрята на 180 С фурна до златисто около 40 минути.

  6. Изваждат се от фурната, напръскват се със студена вода и се завиват добре с кърпа. Изчаква се 10-15 минути преди сервиране.

Още Тестени

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?