Начало > Основни ястия > Ароматно ярешко с вино

Ароматно ярешко с вино

Ароматно ярешко с вино|escape
90
x4
1
90
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. В купичка се сипва зехтина с черен, червен пипер, пикантина, риган, мащерка, кимион и салвия (градински чай). Всичко се разбърква и месото се намазва обилно с ароматната смес. Слага се в тава със скилидките чесън.

  2. В друга купа се смесват виното, пюрето, сока от двата лимона, босилек и девисил. Тази смес се излива в тавата около месото, като не се сипва директно върху него, за да не се отмият подправките.

  3. Покрива се с алуминиево фолио и се пече на 170 С 2часа, след което фолиото се отстранява и се дозапича, до приятен загар на коричката около 30 минути.

  4. В рецептата е изполвано прясно младо ярешко месо, в продуктите е записано агнешко, и двете са подходящи.

  5. Поднася се с ориз или запечени картофи и зелена салата.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?