Начало > Десерти > Ароматен кейк с кафе и ликьор

Ароматен кейк с кафе и ликьор

Ароматен кейк с кафе и ликьор|escape
60
x1
1
60
минути
x1
порции
1
сложност

Съставки

  • 1 пак. готова кексова смес
  • 1 пак. готова глазура за сладкиши
  • 4 бр. яйца
  • 1/2 к.ч. кафе еспресо
  • 1 к.ч. ликьор какао
  • 1/2 к.ч. олио
  • 1 пак. пудинг шоколад

Начин на приготвяне

  1. Фурната се загрява на 175 С. Кексова форма се намазнява и набрашнява.

  2. Кексовата смес, пудинга, яйцата, кафето, непълната ч.ч. ликьор и олиото се смесват с миксер. Разбива се на ниска степен, след това около 2 минути на висока скорост. Тестото се излива във формата.

  3. Пече се 45-55 минути, до готовност, в зависимост от фурната. Охлажда се. Обръща се върху подходяща чиния.

  4. Глазурата се затопля в малък тиган или друг съд. Маха се от огъня и се прибавя останалия ликьор при постоянно разбъркване.

  5. Кейка се поръсва с нея, изчаква се да попие и се сервира.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?