Ароматен кейк с кафе и ликьор
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява на 175 С. Кексова форма се намазнява и набрашнява.
-
Кексовата смес, пудинга, яйцата, кафето, непълната ч.ч. ликьор и олиото се смесват с миксер. Разбива се на ниска степен, след това около 2 минути на висока скорост. Тестото се излива във формата.
-
Пече се 45-55 минути, до готовност, в зависимост от фурната. Охлажда се. Обръща се върху подходяща чиния.
-
Глазурата се затопля в малък тиган или друг съд. Маха се от огъня и се прибавя останалия ликьор при постоянно разбъркване.
-
Кейка се поръсва с нея, изчаква се да попие и се сервира.