Агнешко с пресен лук
минути
порции
сложност
Съставки
- 4 с.л. олио
- 1 ч.л. сол
- 1 кг агнешко месо
- 1 ч.л. черен пипер млян
- 3 стр. магданоз пресен
- 2 с.л. доматена паста
- 1 вр. чесън пресен
- 10 вр. лук кромид пресен
Начин на приготвяне
-
Месото се нарязва на порции и се запържва в горещото олио.
-
Добавят се нарязаните на едро лук и чесън. Поръсва се със сол и черен пипер.
-
Когато лукът се свие, се добавя доматената салца, разтворена в 1 ч.ч. вода.
-
Ястието се оставя да къкри на тих огън около 50-60 мин.
-
Сервира се поръсено с магданоз.