Начало > Основни ястия > Агнешко бутче върху дроб-сарма

Агнешко бутче върху дроб-сарма

Агнешко бутче върху дроб-сарма|escape
150
x6
2
150
минути
x6
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Агнешкото бутче и наборът за дроб-сарма се слагат в дълбока тенджера за варене. Пълни се с вода (около литър) и се добавя ракията.

  2. След като кипнат месото и дреболиите, кръвта, изплувала на повърхността, се отстранява и се оставя да се поварят още 30 минути.

  3. Оризът се накисва в купичка с вода. Почистват се стръковете лук, гъбите и зелените подправки (девесил и джоджен), измиват се и се нарязват на ситно.

  4. След като минат 30-е минути, месото и дреболиите се махат от котлона. Дреболиите се изваждат в чиния и се оставят за 40 минути да се охладят. Водата, в която са се варили дреболиите, се изхвърля. Бутчето се оставя цяло, а сварената карантия се нарязва на дребно.

  5. Към нарязаните съставки на набора за дроб-сарма се добавят ориз, гъби, лук и стафиди. Слагат се на дъното на дълбока тава за печене (с размери 40-25-7 см.). Отгоре се поръсват със сол, червен пипер и зелените подправки. Добавя се 600 мл. вода. Най-отгоре се слага бутчето и всичко се полива внимателно с олиото.

  6. Ястието се покрива с алуминиево фолио за печене. Пече се при 180 ºС за 90 минути. След това фолиото се отстраня и се връща за печене още 10 минути. (Така бутчето хваща приятна златиста коричка).

  7. При сервиране, месото се отрязва на порция и се поднася върху "подложка" от дробинето с ориза. По желание може да се гарнира с резен лимон.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?