Агнешки котлети с броколи
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Цялото парче месо се натърква със смесени сол, риган и черен пипер. Оставя се да се маринова. Месото нарязано на котлети, се слага да се запържи в 1 с.л. олио за 10 минути от двете страни. След това се оставя на 180 С във фурната за 20 минути, докато се приготви гарнитурата.
-
Карфиола и броколите се сваряват в подсолена вода за 6 минути. Сока от лимона се разбърква с 2 с.л. зехтин и сол. Сварените и изцедени карфиол и броколи се заливат със сместа.
-
Печените чушки, останалия зехтин, обезкостените маслини и чесъна се пасират.
-
Котлетите се сервират гарнирани с карфиол и броколи, и приготвения сос.