Жълт фасул с маслини
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 ч.л. червен пипер
- 120 г маслини
- 4 с.л. олио
- 1 ч.л. сол
- 1 вр. магданоз пресен
- 1 с.л. брашно тип 500
- 200 г домати
- 2 стр. лук кромид пресен
- 1 гл. чесън пресен
- 1 кг фасул жълт
Начин на приготвяне
-
На дъното на тенджера се сипва олиото и се слагат нарязания лук, обеления чесън, фасула, доматите, сол и червен пипер на вкус, маслините, брашно и половината от магданоза.
-
Сипва се 1 чаена чаша вода и ястието се слага да се вари. Вари се до готовност на зеленчуците.
-
Сервира се поръсено с магданоз.