Зелена салата с фета сирене и риган
минути
порции
сложност
Съставки
- зехтин
- 20 г маслини
- 100 г сирене "фета"
- 100 г чери домати
- 1 краставица
- 1 зелена салата
- 1 глава червен лук
- оцет
- риган
- сол
Начин на приготвяне
-
Зелената салата се измива добре се накъсва или се нарязва с остър нож. Поставя се в купа.
-
Краставицата и доматите се измиват добре и се нарязват. Прибавят се към салатата.
-
Лука се обелва, измива и нарязва и заедно с маслините се добавят съм салатата.
-
Сиренето се нарязва на кубчета и се добавя към останалите продукти.
-
Добавят се оцет, зехтин, риган и сол на вкус. Разбърква се внимателно и се сервира.