Начало > Предястия > Зелен фасул с лук

Зелен фасул с лук

Зелен фасул с лук|escape
30
x6
1
30
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

  • 1 кг фасул зелен
  • 10 гл. лук кромид стар
  • 100 г краве масло
  • 1/2 вр. магданоз пресен
  • 1/2 вр. копър пресен
  • 1 ч.л. сол

Начин на приготвяне

  1. Фасула се сварява вподсолена вода.

  2. Лука се изчиства и се слага в тенджера с 1 чаша вода и 2 лъжици масло. Задушава се за 10 минути.

  3. След това капака се маха и се вари, докато остане на масло.

  4. Прибавят се отцедения зелен фасул, останалото масло и сол на вкус. Задушава се на тих огън за около 10-15 минути.

  5. Щом се свали от огъня, се поръсва с нарязаните магданоз и копър.

  6. Подходяща гарнитура на печено месо.

Още Предястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?