Зелен фасул с лук
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 кг фасул зелен
- 10 гл. лук кромид стар
- 100 г краве масло
- 1/2 вр. магданоз пресен
- 1/2 вр. копър пресен
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
-
Фасула се сварява вподсолена вода.
-
Лука се изчиства и се слага в тенджера с 1 чаша вода и 2 лъжици масло. Задушава се за 10 минути.
-
След това капака се маха и се вари, докато остане на масло.
-
Прибавят се отцедения зелен фасул, останалото масло и сол на вкус. Задушава се на тих огън за около 10-15 минути.
-
Щом се свали от огъня, се поръсва с нарязаните магданоз и копър.
-
Подходяща гарнитура на печено месо.