Начало > Основни ястия > Зеле с гъби

Зеле с гъби

Зеле с гъби|escape
70
x4
1
70
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Зелето се нарязва на ситно и с маслото и малко вода и оцет се задушава около 40 минути.

  2. Добавят се  доматеното пюре, нарязания морков, захарта, солта и подправките и се оставят на огъня за още 15-20 минути. 

  3. Гъбите се почистват, измиват и кипват за около 10-15 минути, след което се отцеждат, нарязват на кръгчета и запържват в маслото.

  4. В същата мазнина се запържва и лукът и се смесва с гъбите, солта и пипера.

  5. Половината от задушеното зеле се изсипва в тавичка, върху него се разполага гъбената смес и се покрива с останалото зеле. Отгоре се поръсват галета и малко масло и се запича.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?