Зеле с гъби
минути
порции
сложност
Съставки
- дафинов лист
- черен пипер
- 1 с.л. масло
- сол
- 1 ч.л. захар
- 2 с.л. доматено пюре
- 1 глава лук
- 1 морков
- 300 г гъби
- 1 кг прясно зеле
Начин на приготвяне
-
Зелето се нарязва на ситно и с маслото и малко вода и оцет се задушава около 40 минути.
-
Добавят се доматеното пюре, нарязания морков, захарта, солта и подправките и се оставят на огъня за още 15-20 минути.
-
Гъбите се почистват, измиват и кипват за около 10-15 минути, след което се отцеждат, нарязват на кръгчета и запържват в маслото.
-
В същата мазнина се запържва и лукът и се смесва с гъбите, солта и пипера.
-
Половината от задушеното зеле се изсипва в тавичка, върху него се разполага гъбената смес и се покрива с останалото зеле. Отгоре се поръсват галета и малко масло и се запича.