Запечено пилешко с кайсиев сос
минути
порции
сложност
Съставки
- 12 бр. пилешки бедра
- 1 ч.ч. кайсии сладко
- 1 ч.ч. дресинг сос
- 30 г лук на прах
-
за дресинга:
- 2 с.л. оцет
- 1 с.л. горчица
- 1/2 с.л. морска сол
- 1/2 с.л. захар
- 1/2 ч.ч. зехтин
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява предварително на 175 С.
-
Френския дресинг се приготвя, като се смесят оцета, дижонската горчица, солта и захарта в малка керамична купичка. Разбърква се, докато се получи еднородна смес.
-
Постепенно олиото се добавя към сместа, като се разбърква постоянно, докато дресингът добие плътност. Подправя се с пипер на вкус.
-
В купа се смесват сладкото, френския дресинг и лука на прах.
-
По желание се добавят още подправки по избор.
-
Пилешкото се слага в тава. Отгоре се излива ароматната смес и се разнася равномерно.
-
Запича се до готовност на месото, между 50 и 60 минути.