Начало > Десерти > Захарни близалки

Захарни близалки

Захарни близалки|escape
40
x8
3
40
минути
x8
порции
3
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. В подходяща тенджера захарта се вари с водата, докато се получи извънредно гъст сироп - капката да застава в студена вода.

  2. Готовия сироп се изсипва в намазана с мазнина широка тавичка и се бърка бързо с дървена лопатка или се меси ръце. Сиропът започва да побелява и става в гладко леко твърдичко тесто.

  3. Разделя се на топки, които се оцветяват с различен цвят сладкарска боя.

  4. Тестото се разстила и се реже на лентички, които се слепят по две и се навиват на руло.

  5. Забождат се на дървена клечка.

  6. Поставят се в хладилник да стегнат (около 30 минути).

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?