Задушено свинско с вино



минути

порции

сложност
Съставки
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 бр. дафинов лист
- 1 ч.л. сол
- 1 гл. чесън стар
- 2 бр. червени чушки
- 2 с.л. олио
- 800 г свинско месо
- 5 стр. магданоз пресен
- 1 щипка черен пипер млян
- 300 мл вино бяло
- 400 г домати консерва
- 3 гл. лук червен
Начин на приготвяне
-
Месото се нарязва на хапки и се запържва в горещото олио.
-
Добавят се нарязания на филийки лук, чесън и червените чушки. Хубаво се разбърква.
-
Добавят се доматите. Залива се с виното и подправките.
-
Ястието се оставя да къкри на тих огън.
-
Готовото ястие се сервира обилно поръсено с магданоз.