Задушени охлюви по селски
минути
порции
сложност
Съставки
- 5 г чубрица
- 10 г джоджен
- 20 г магданоз
- 1 червена чушка
- 1 ч.ч. бира
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 връзка зелен лук
- 1 кг охлюви
- 15 г масло
- 2 г черен пипер
- сол
Начин на приготвяне
-
Сварените и почистени охлюви се запържват в 2 с.л. олио, заедно с бялата част на лука.
-
Добавят се останалата част от лука, нарязан на ситно, нарязаната чушка и червеният пипер, и се заливат с бирата.
-
Оставят се на слаб огън да покъкрят, докато течността се изпари наполовина.
-
Поръсват се със ситно нарязаните магданоз и джоджен, добавят се маслото, черния пипер, чубрицата и сол на вкус.
-
След 5 минути се отдръпват от огъня, покриват се с капак и се оставят за малко, да се задушат. Сервират се.