Начало > Основни ястия > Задушени гъши гърди

Задушени гъши гърди

Задушени гъши гърди|escape
90
x3
1
90
минути
x3
порции
1
сложност

Съставки

  • 750 г гъши гърди
  • 1 бр. корени за супа
  • 1 гл. лук кромид стар
  • 40 г мас
  • 100 г бекон
  • 250 мл вино бяло
  • 1 ч.л. сол

Начин на приготвяне

  1. Гърдите се посоляват. Корените за супа се почистват и нарязват. Лука се обелва и нарязва. 

  2. Маста се сгорещява в тенджера и зеленчуците се запържват.

  3. Добавят се гъшите гърди, като се слагат с кокала надолу, и върху тях се нареждат резенчета бекон.

  4. Сипва се виното, тенджерата се захлупва и се задушават за около 1 1/2 ч, като от време на време се долива вино.

  5. Щом гърдите са готови, се нарязват на филийки и се подреждат в затоплено плато.

  6. Соса се прецежда и месото се залива с него. Поднася се с варен ориз.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?