Начало > Основни ястия > Задушена телешка плешка

Задушена телешка плешка

Задушена телешка плешка|escape
90
x6
1
90
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

  • 750 г телешка плешка
  • 50 г маргарин
  • 1 ч.л. розмарин
  • 4 бр. моркови
  • 4 бр. картофи
  • 2 бр. ряпа бяла
  • 2 стр. праз лук
  • 1 стр. целина листа
  • 1 бр. дафинов лист
  • 5 бр. черен пипер на зърна
  • 2 с.л. брашно тип 500
  • 1 щипка черен пипер млян
  • 1 ч.л. сол
  • 3 с.л. сметана течна

Начин на приготвяне

  1. Месото се запържва от всички страни в маргарина. Подправя се ъс сол и пипер, добавят се розмарина, нарязаните зеленчуци, дафиновия лист и зърната пипер.

  2. Запържва се, наливат се 500 мл гореща вода, захлупва се и се задушава за 2 часа, като месото се обръща от време на време и се долива вода, ако е необходимо.

  3. Месото се нарязва на филийки, слага се в затоплено блюдо за сервиране заедно със зеленчуците и се запазват топли.

  4. Соса от готвенето се прецежда, слага се да заври и се сгъстява с брашното. Добавя се сметаната, подправя се със сол и пипер и се сервира отделно.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?