Задушена телешка плешка
минути
порции
сложност
Съставки
- 750 г телешка плешка
- 50 г маргарин
- 1 ч.л. розмарин
- 4 бр. моркови
- 4 бр. картофи
- 2 бр. ряпа бяла
- 2 стр. праз лук
- 1 стр. целина листа
- 1 бр. дафинов лист
- 5 бр. черен пипер на зърна
- 2 с.л. брашно тип 500
- 1 щипка черен пипер млян
- 1 ч.л. сол
- 3 с.л. сметана течна
Начин на приготвяне
-
Месото се запържва от всички страни в маргарина. Подправя се ъс сол и пипер, добавят се розмарина, нарязаните зеленчуци, дафиновия лист и зърната пипер.
-
Запържва се, наливат се 500 мл гореща вода, захлупва се и се задушава за 2 часа, като месото се обръща от време на време и се долива вода, ако е необходимо.
-
Месото се нарязва на филийки, слага се в затоплено блюдо за сервиране заедно със зеленчуците и се запазват топли.
-
Соса от готвенето се прецежда, слага се да заври и се сгъстява с брашното. Добавя се сметаната, подправя се със сол и пипер и се сервира отделно.