Начало > Основни ястия > Задушен толстолоб с картофи и лук

Задушен толстолоб с картофи и лук

Задушен толстолоб с картофи и лук|escape
90
x5
1
90
минути
x5
порции
1
сложност

Съставки

  • 2 бр. лимон
  • 3 щипка пикантина
  • 3 щипка черен пипер млян
  • 3 гл. лук кромид стар
  • 1 кг картофи
  • 10 бр. котлет от толстолоб

Начин на приготвяне

  1. Картофите се обелват и се нарязват на кръгчета. Част от тях се нареждат в една дълбока тава на дъното, колкото да го покрият. Поръсва се с черен пипер и пикантна подправка. 

  2. Лука се нарязва на шайби и от него се нарежда отгоре върху картофите.

  3. Котлетите се редят отгоре върху картофите и лука. Поръсва се с черен пипер и подправка. 

  4. Върху рибата се нареждат останалите картофи и лук и също се поръсват с черен пипер и подправка. 

  5. Тавата се завива с фолио, като се запечатва добре по краищата, за да се задуши добре ястието.

  6. Слага се във фурна и се задушава около 2 часа, без да се маха фолиото. Пече се и 5 минути без фолио, за да се позапече отгоре добре.

  7. Нарежда се нарязан на шайби лимон и се оставя във фурната за още 5 мин.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?