Задушен толстолоб с картофи и лук
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Картофите се обелват и се нарязват на кръгчета. Част от тях се нареждат в една дълбока тава на дъното, колкото да го покрият. Поръсва се с черен пипер и пикантна подправка.
-
Лука се нарязва на шайби и от него се нарежда отгоре върху картофите.
-
Котлетите се редят отгоре върху картофите и лука. Поръсва се с черен пипер и подправка.
-
Върху рибата се нареждат останалите картофи и лук и също се поръсват с черен пипер и подправка.
-
Тавата се завива с фолио, като се запечатва добре по краищата, за да се задуши добре ястието.
-
Слага се във фурна и се задушава около 2 часа, без да се маха фолиото. Пече се и 5 минути без фолио, за да се позапече отгоре добре.
-
Нарежда се нарязан на шайби лимон и се оставя във фурната за още 5 мин.