Начало > Основни ястия > Яйца по родопски

Яйца по родопски

Яйца по родопски|escape
20
x5
1
20
минути
x5
порции
1
сложност

Съставки

  • 7 бр. картофи
  • 1 гл. лук кромид стар
  • 3 бр. яйца
  • 100 г сирене краве
  • 1/2 ч.л. джоджен сушен
  • 1/2 ч.л. черен пипер млян
  • 90 г масло

Начин на приготвяне

  1. Картофите се измиват и обелват. След това се настъргват на едро. Лука също се настъргва при картофите.

  2. Прибавят се разбитите яйца, овкусени с джоджена, черния пипер и натрошеното сирене. Всичко се разбърква много добре.

  3. Маслото се разтапя в голям тиган и след като се сгорещи се изсипва сместа.

  4. Пържи се на умерена температура. Не се разбърква, а тигана леко се раздрусва. Поглежда се от време на време долната част на омлета. Когато стане добре опечена, се обръща и се оставя, докато и другата част се запече добре.

  5. Ястието се сервира топло.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?