Начало > Основни ястия > Яйца облечени в кайма

Яйца облечени в кайма

Яйца облечени в кайма|escape
40
x4
1
40
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Каймата се омесва с подправките, ситно нарязания магданоз, брашното и 2 от яйцата. Останалите 6 яйца се сваряват добре.

  2. Каймата се разделя се на 6 равни части. С тях се обличат твърдо сварените и обелени яйца така, че белтъкът им да не се вижда. Най-лесно става като се намокри длан със студена вода и в нея се разстели каймата, в която се поставя яйцето и се завива.

  3. Получените издължени кюфтета се поставят в намазана с мазнина тавичка, поръсват се с малко галета и се пекат при температура от 180 С до готовност.

  4. Малко преди да са напълно готови, се вадят и върху всяко се поставят лентички кашкавал. Допичат се за още 4-5 минути.

  5. Сервират се топли с подходяща гарнитура.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?