Яйца облечени в кайма
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Каймата се омесва с подправките, ситно нарязания магданоз, брашното и 2 от яйцата. Останалите 6 яйца се сваряват добре.
-
Каймата се разделя се на 6 равни части. С тях се обличат твърдо сварените и обелени яйца така, че белтъкът им да не се вижда. Най-лесно става като се намокри длан със студена вода и в нея се разстели каймата, в която се поставя яйцето и се завива.
-
Получените издължени кюфтета се поставят в намазана с мазнина тавичка, поръсват се с малко галета и се пекат при температура от 180 С до готовност.
-
Малко преди да са напълно готови, се вадят и върху всяко се поставят лентички кашкавал. Допичат се за още 4-5 минути.
-
Сервират се топли с подходяща гарнитура.