Яхния със зелен фасул и месо
минути
порции
сложност
Съставки
- 250 г телешко месо
- 250 г свинско месо
- 3 с.л. олио
- 2 гл. лук кромид стар
- 500 г картофи
- 500 г фасул зелен
- 1 бр. червени чушки
- 3 стр. чубрица
- 250 г гъби печурки
- 250 г домати
- 2 стр. магданоз пресен
- 1 щипка черен пипер млян
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
-
Месото се нарязва. Олиото се сгорещява и месото се запържва.
-
Лука се обелва, нарязва се на ситно и се добавя към месото.
-
Подправя се със сол и двата вида пипер. Сипват се 750 мл вода и се оставя да заври.
-
Картофите се обелват и нарязват. Фасула се почиства и нарязва на едро. Чушката се почиства и нарязва на ивици.
-
След 30 минути картофите се добавят към месото, след още 5 минути се слагат фасула, чушката и чубрицата.
-
Вареи се още 10 минути и се добавят гъбите, нарязани на ситно. Вари се 5 минути на силен огън.
-
Доматите се бланшират, охлаждат се със студена вода, обелват се и се нарязват. Добавят се към месото и зеленчуците и се доовкусяват.
-
След няколко минути яхнията се гарнира с магданоза и се поднася.