Начало > Основни ястия > Яхния с печурки и пачи крак

Яхния с печурки и пачи крак

Яхния с печурки и пачи крак|escape
30
x4
1
30
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 10 стр. див лук
  • 3 щипка черен пипер млян
  • 1 к.л. сол
  • 4 с.л. зехтин
  • 4 бр. моркови
  • 500 г гъби печурки
  • 500 г гъби пачи крак
  • 100 мл вино бяло
  • 3 бр. чушки чорбаджийски
  • 4 с.л. домати
  • 2 вр. лук кромид пресен

Начин на приготвяне

  1. Лука и морковите се нарязват на ситно и се запържват в зехтина. Добавят се изчистените и нарязани гъби и се пържат около 5 минути.

  2. Добавят се настърганите домати, солта и пипера. Сипва се виното и се оставя да се изпари алкохолът.

  3. Добавят се 100 мл вода и ястието се оставя да къкри 10 минути.

  4. Добавя се чушката и котлона се изключва.

  5. Ястието се сервира поръсено със ситно нарязан див лук.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?