Яхния от свинско с бира
минути
порции
сложност
Съставки
- 600 г свинско филе
- 1 гл. лук кромид стар
- 100 с.л. мас
- 250 мл бира
- 1 бр. дафинов лист
- 1 щипка чили
- 1 бр. зелени чушки
- 1 бр. домати
- 2 бр. кисели краставички
- 4 с.л. сметана течна
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. сол
- 1 щипка черен пипер млян
Начин на приготвяне
-
Месото се нарязва на тънки ивици. Лука се обелва и нарязва, запържва се в половината мас. Оставя се настрана.
-
Месото се запържва в другата част от маста, добавят се лука и 1/2 ч.л. червен пипер, бирата, дафинов лист и чилито. Подправя се със сол и черен пипер на вкус и се задушава за 20-30 минути.
-
Чушката се измива, почиства и нарязва. Домата се бланшира, охлажда се, обелва се и се нарязва.
-
Домата, чушката и киселите краставички се добавят към месото. Задушава се за няколко минути, добавя се сметаната и се поръсва с червен пипер.
-
Сервира сес варени картофи или ориз.