Ягодово руло с крем
минути
порции
сложност
Съставки
- 4 яйца
- 1 ч.л. шушулка ванилия
- ч.ч. захар
- ч.ч. брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- ч.л. сол
- пудра захар
-
За плънката:
- 1 ч.ч. сметана
- ч.ч. захар
- ч.л. шушулка ванилия
- 2 ч.ч. ягоди
Начин на приготвяне
-
В купа с помощта на миксер се разбиват яйцата с ванилията на висока скорост за около 5 минути.
-
Постепенно се добавя захарта и разбиването продължава, докато захарта се разтвори.
-
Смесват се заедно брашното, бакпулвера и солта и постепенно се добавят към яйчената смес, като продължават да се разбъркват.
-
Сместа се изсипва върху намазана с масло хартия за печене, с която е покрита тава за печене. Тестото се разстила внимателно и равномерно.
-
Пече се на 180-200 градуса за 10-12 минути или докато кексът леко покафенее.
-
Сладкиша се обръща върху кърпа, поръсена с пудра захар.
-
След това се обелва хартията и се навива на руло заедно с кърпата.
-
Оставя се да се охлажда в хладилника.
-
За пълнежа се разбиват сметаната, захарта и ванилията.
-
Кейка се развива и се намазва със сметаната.
-
Поръсва се с нарязаните на ситно ягоди.
-
Кейка отново се навива на руло, поръсва се хубаво с пудра захар и се гарнира с ягоди или други горски плодове.