Ягодови мъфини с овесени ядки и крем Филаделфия
минути
порции
сложност
Съставки
- 50 г какаово масло
- 250 мл прясно мляко
- 100 г кафява захар
- 100 г овесени ядки
- ч.л. сол
- 10 г бакпулвер
- 160 г брашно
- 50 г краве масло
- 1 яйце
- 1 пак. шушулка ванилия
- 160 г ягоди
- за крема:
- 350 г крем сирене
- 60 г краве масло
- 100 г пудра захар
- 1 пак. шушулка ванилия
- ягоди
Начин на приготвяне
-
Брашното се пресява със солта и бакпулвера в голяма купа. Добавят се овесените ядки и захарта. Разбърква се добре.
-
В малка касерола се смесват кравето и какаовото масло. Загряват се докато се разтопят.
-
Отделно яйцето се разбива с телена бъркалка. Добавят се прясното мляко, разтопените масла и ванилията.
-
Течните съставки се добавят към сухите. Разбърква се за кратко, докато всички продукти се смесят. Добавят се ягодите и сместа отново се разбърква за кратко.
-
Получената смес се разпределя във формички за мъфини и се пече в предварително загрята на 190 градуса фурна, за 30 минути.
-
След като се извадят от фурната, с еоставят да се охладят за 10 минути.
-
През това време се приготвя крема като крем сиренето се разбива с маслото докато се образува пухкав крем. Добавят се пудрата захар и ванилията.
-
Разбива се добре.
-
Получения крем се пълни в сладкарски пош и се нанася върху охладените мъфини. Отгоре се поставя по една половинка ягода.