Ягодов мус
минути
порции
сложност
Начин на приготвяне
-
Желатина се накисва във водата.
-
Ягодите се изтискват така, че да се получи около половин чаша сок. Остатъка от тях се запазват.
-
Към сока се прибавят захарта и малко вода, и се вари на слаб огън, докато се получи сироп.
-
В сиропа се слагат останалите ягоди и се варят още 10 минути, след което се прибавя желатина и се бърка докато се разтвори.
-
Сместа се прецежда и се оставя да изстине.
-
През това време белтъците се разбиват на пяна и се прибавят към прецедената смес. Сметаната се разбива, изсипва се в ягодовата смес и отново се разбива.
-
Муса се разлива в чаши и се изстудява преди сервиране.
-
По желание се гарнира с малко ягоди, цели малини и шоколад.