Начало > Десерти > Ягодов мус

Ягодов мус

Ягодов мус|escape
30
x2
1
30
минути
x2
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Желатина се накисва във водата. 

  2. Ягодите се изтискват така, че да се получи около половин чаша сок. Остатъка от тях се запазват.

  3. Към сока се прибавят захарта и малко вода, и се вари на слаб огън, докато се получи сироп. 

  4. В сиропа се слагат останалите ягоди и се варят още 10 минути, след което се прибавя желатина и се бърка докато се разтвори. 

  5. Сместа се прецежда и се оставя да изстине. 

  6. През това време белтъците се разбиват на пяна и се прибавят към прецедената смес. Сметаната се разбива, изсипва се в ягодовата смес и отново се разбива. 

  7. Муса се разлива в чаши и се изстудява преди сервиране.

  8. По желание се гарнира с малко ягоди, цели малини и шоколад. 

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?