Начало > Десерти > Ягодов крем с нишесте

Ягодов крем с нишесте

Ягодов крем с нишесте|escape
30
x6
1
30
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Ягодите се измиват и се варят 5 мин с 200 мл вода и захарта.

  2. Нишестето и жълтъците се разтварят в 100 мл прясно мляко и се сварява крем с останалото мляко.

  3. Прецежда се част от ягодовия сос и се смесва с крема. Оставя се да сеохлади. 

  4. Разбиват се белтъците на сняг и с леко разбъркване се добавят към крема.

  5. Кремът се украсява с останалите сварени ягоди и сос.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?