Начало > Десерти > Ябълков щрудел на розички

Ябълков щрудел на розички

Ябълков щрудел на розички|escape
30
x6
1
30
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Ябълките се измиват и семките им се премахват. Кипва се вода в касерола. Ябълките се нарязват на тънки филийки с дебелина около 3-4 мм.  

  2. Готовите слайсове ябълки се бланшират за кратко в горещата вода. Така те ще омекнат и няма да се чупят при сгъването по-късно. Отцеждат се.

  3. Бутер тестото се нарязва на ленти широки около 2.5 - 3 см. Всяка лента се поръсва с предварително разбърканата захар с канела. 

  4. Ябълковите слайсове се нареждат с леко застъпване върху лентата, като горната част излиза от линията на тестото на около 1 см. Внимателно лентите се завиват на руло. Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене.

  5. Рулото не бива да е прекалено стегнато, за да не остане недопечено в центъра, но не трябва и да е прекалено хлабаво, за да не се разтвори при печенето. 

  6. Пече се в предварително загрята фурна на 200 С около 15-20 минути.

  7. Розичките се изваждат и се поръсват с пудра захар.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?