Ябълките се измиват и семките им се премахват. Кипва се вода в касерола. Ябълките се нарязват на тънки филийки с дебелина около 3-4 мм.
Готовите слайсове ябълки се бланшират за кратко в горещата вода. Така те ще омекнат и няма да се чупят при сгъването по-късно. Отцеждат се.
Бутер тестото се нарязва на ленти широки около 2.5 - 3 см. Всяка лента се поръсва с предварително разбърканата захар с канела.
Ябълковите слайсове се нареждат с леко застъпване върху лентата, като горната част излиза от линията на тестото на около 1 см. Внимателно лентите се завиват на руло. Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене.
Рулото не бива да е прекалено стегнато, за да не остане недопечено в центъра, но не трябва и да е прекалено хлабаво, за да не се разтвори при печенето.
Пече се в предварително загрята фурна на 200 С около 15-20 минути.
Розичките се изваждат и се поръсват с пудра захар.