Втасала баклава
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Маята се разтваря в млякото и се оставя да шупне.
-
Прибавят се 2 с.л. захар, 2 с.л. олио, оцетът, солта и едно по едно яйцата. Всичко се разбърква.
-
Прибавя се брашното и се замесва тесто. Разделя се на 6 топки.
-
Омесват се и се оставят да втасат 20 минути. Разточват се на кора и се намазват с олио.
-
Нареждат се една върху друга три по три. Първата тройка се поръсва с половината орехови ядки и канела.
-
Навиват се на руло и се нарязват с дебелина 5-6 см.
-
Нареждат се в намазнена тава, оставят се малко да втасат и се пекат в умерена фурна.
-
Така се приготвят и другите три кори.
-
Заливат се със сироп, приготвен от 1 л вода и 1 кг захар.
-
Оставя се да престои и омекне преди да се сервира.