Воловани с готово тесто
минути
порции
сложност
Съставки
- 400 г бутер тесто
- 2 бр. яйца
- 100 г кашкавал
- 2 с.л. майонеза
- 2 стр. лук кромид пресен
- 1 бр. яйчен жълтък
Начин на приготвяне
-
Тестото се разгъва и с формичка се изрязват по-големи и по-малки кръгове, може и квадрати.
-
Върху големите парчета се слага по едно малко. Намазват се с жълтък.
-
Изпичат се в предварително загрята фурна за 20 минути.
-
За пълнежа яйцата се сваряват. Нарязват се на ситно, смесват се с настъргания кашкавал, майонезата и ситно нарязания лук.
-
Повдигат се капачетата и волованчетата се напълват на половина.