Вкусен тиквен хляб
минути
порции
сложност
Съставки
- 420 г пюре от тиква
- 4 бр. яйца
- 1 ч.ч. зехтин
- 1/2 ч.ч. вода
- 3 ч.ч. захар
- 3.50 ч.ч. брашно тип 500
- 2 ч.л. сода бикарбонат
- 1.50 ч.л. сол
- 1 пак. канела на прах
- 1 ч.л. индийско орехче
- 1/2 щипка карамфил на прах
- 1 щипка джинджифил сух
Начин на приготвяне
-
В голяма купа се смесват тиквеното пюре (сварена тиква), яйцата, зехтина, водата и захарта. Всичко се разбива много добре.
-
В отделна купа се смесват брашното, содата, солта, канелата, индийското орехче, карамфила и джинджифила. Сухите съставки се изсипват при тиквената смес.
-
Фурната се загрява на 180 градуса. Намасляват се няколко форми за рула. Сместа може да се раздели на 3 и да се изпече на няколко пъти.
-
Сместа се изсипва в намаслените съдове и се изпича за около 50 минути.