Начало > Основни ястия > Винен кебап

Винен кебап

Винен кебап|escape
90
x6
1
90
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Глинен гювеч или гърне се намазва със зехтина, месото се нарязва на парчета и се слага в него.

  2. Кромида се почиства и нарязва на четвъртинки и се добавя към месото.

  3. В едно бурканче с винтова капачка се слагат доматите, пюрето, червения пипер и брашното, затваря се с капачката и се разклаща, така че съдържанието му да се смеси и хомогенизира.

  4. Тази смес се изсипва в гърнето върху месото. Добавят се бахар, дафинов лист и останалите подправки, размесва се всичко и се налива виното със 250 мл вода.

  5. Захлупва се и се пече 90 минути на 180 С, след което капака се отстранява и се запича още 30 минути.

  6. Сервира се със сварен ориз или картофи.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?