Начало > Тестени > Виетнамска питка

Виетнамска питка

Виетнамска питка|escape
90
x4
1
90
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 500 мл краве прясно мляко
  • 25 г жива мая
  • 3 с.л. олио
  • 1 ч.л. сол
  • 1 с.л. захар
  • 1 бр. яйца
  • 250 г брашно тип 500

Начин на приготвяне

  1. Маята се посипва със солта и захарта да се поразмекне.

  2. Прибавят се яйцето, маслото, млякото и брашното.

  3. Замесва се тесто. Завива се с кърпа, посипана в брашно, завръзва се и се пуска в съд с хладка вода.

  4. След 45 мин тестото изплува на повърхността, изважда се, омесва се леко и се разтила в тава.

  5. Отгоре се намазва с вода, надупчва се с пръсти и се пече в силна фурна.

Още Тестени

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?