Варени картофки с кашкавал в легло от кайма
минути
порции
сложност
Съставки
- 10 бр. готови пържени кюфтета
- 1.50 кг картофи
- 400 г кашкавал
- 2 щипка червен пипер
- 2 щипка чубрица
Начин на приготвяне
-
Картофите се сваряват в гореща вода или се използват готови, които се продават в магазините. Ако ще се варят вкъщи, се овкусяват с малко черен пипер и сол.
-
Кюфтетата се смачкват на топка и се разстилат в йенска тавичка по цялото дъно.
-
Върху каймата се нарязват на филийки картофите и се разпределят равномерно. Поръсват се с настъргания кашкавал. Поръсват се с червен пипер и чубрица.
-
Пече се в загрята фурна на 200 С, докато кашкавалът се запече и хване хубава коричка.
-
Нарязва се на порции и се сервира.