Начало > Основни ястия > Ущипци от червена леща

Ущипци от червена леща

Ущипци от червена леща|escape
45
x4
1
45
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Червената леща се сварява в четирите чаши вода.

  2. Когато лещата се свари, се прибавя дребният булгур. Разбърква се и се слага капакът на тенджерата. Оставя се за 30 минути, докато набъбне булгурът.

  3. Лукът се нарязва на ситно и се задушва в олиото. Към готовата смес от лещата и булгура се добавят задушеният лук, пиперковото пюре, червеният пипер, кимионът и сол на вкус. Всичко се омесва с ръце до получаване на гладка смес.

  4. Магданозът и зеленият лук се почистват и нарязват на ситно, след което се прибавят към сместа.

  5. С длан се оформят продълговати кюфтенца (ущипци) и се поднасят с лимон и свежа салата.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?