Унгарски бисквити
минути
порции
сложност
Съставки
- 250 г пудра захар
- 2 бр. яйца
- 500 г брашно тип 500
- 1 пак. бакпулвер
- 30 г какао
- 200 г краве масло
- 200 г мармалад
Начин на приготвяне
-
Маслото се разбива със захарта до побеляване. Прибавят се яйцата, брашното с бакпулвера и се замесва тесто, което се разделя на две части.
-
Към едната част се прибавя какаото. Разточват се 2 кори с дебелина 1/2 см. Изрязват се кръгчета, като светлините се потопяват в захар на пясък.
-
Бисквитите се изпичат в умерена фурна.
-
След като изстинат се слепват с мармалад, като се комбинират светли и тъмни кръгчета.