Треска по креолски
минути
порции
сложност
Съставки
- 800 г треска филе
- 1 с.л. лимонов сок
- 250 г царевица сладка
- 75 г бекон
- 50 г краве масло
- 2 стр. магданоз пресен
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
-
Филетата треска се измиват, подсушават се и се нарязват на кубчета от по 2 см, после се напръскват с лимоновия сок и се оставят да го поемат за 15 минути.
-
След това се подсушават и се посоляват.
-
Царевицата се отцежда и бекона се нарязва на ситно. Царевицата се запържва в сгорещено масло и се посолява. Изважда се и се запържва бекона.
-
Филето от треска се слага в средата на намаслена тава, а около него - царевица и бекон. Тавата се покрива с фолио.
-
Рибата се пече 25-30 мин във фурна при температура 225-250 С.
-
Гарнира се с магданоз и се сервира с варени или пържени картофи.