Начало > Основни ястия > Треска по креолски

Треска по креолски

Треска по креолски|escape
50
x4
1
50
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Филетата треска се измиват, подсушават се и се нарязват на кубчета от по 2 см, после се напръскват с лимоновия сок и се оставят да го поемат за 15 минути.

  2. След това се подсушават и се посоляват.

  3. Царевицата се отцежда и бекона се нарязва на ситно. Царевицата се запържва в сгорещено масло и се посолява. Изважда се и се запържва бекона.

  4. Филето от треска се слага в средата на намаслена тава, а около него - царевица и бекон. Тавата се покрива с фолио.

  5. Рибата се пече 25-30 мин във фурна при температура 225-250 С.

  6. Гарнира се с магданоз и се сервира с варени или пържени картофи.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?