Трайни бисквити
минути
порции
сложност
Съставки
- 4 бр. яйца
- 1 бр. яйчен белтък
- 300 г захар
- 200 мл краве прясно мляко
- 1 пак. сода амонячна
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 140 г краве масло
- 1 бр. лимон
- 400 г брашно тип 500
Начин на приготвяне
-
Яйцата и захарта се разбиват. Прибавят се млякото, с разтворените два вида сода, настърганата кора от лимона и брашното.
-
Замесва се тесто, което се разточва на кора с диаметър 20 см.
-
Намазва се с разтопено масло, прегъва се на две и се разточва отново, след това се намазва с масло, и така докато свърши мазнината.
-
Кората се разточва финално и се реже на бисквити в различни формички.
-
Бисквитите се намазват с яйце и захар на пясък.
-
Пекат се в тава, намазана с масло, на умерена фурна.