Тортелини със спанак, домати и босилек
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Кипва се тенджера с вода. Слагат се тортелините и се варят, докато поомекнат (не повече от 10 минути). Внимава се да не се разкашкат.
-
През това време се смесват подготвените домати, спанак, сол, пипе, босилек и чесън (пресован) в голям тиган на средна температура. Готвят се докато сосът забълбука и се усети аромата му.
-
В средно голяма купа се разбиват брашното, млякото и сметаната (непълни чаени чаши). Тази смес се прибавя към тигана, заедно с пармезана или кашкавала. След малко се намалява температурата и се оставя да покъкри 2-3 минути.
-
Тортелините се отцеждат, но не се изплакват. Прибавят се в тигана. Разбъркват се внимателно и се сервират веднага. Могат да се поръсят с още пармезан и/или пресен босилек.