Тортелини с гъби и сметана
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Кубчето бульон се разтваря в 1 л вода и се слагат тортелините. Оставят се да врат 20 минути. Изваждат се, заливат се обилно със студена вода и се отцеждат.
-
Гъбите се почистват и се нарязват на тънки филийки. Лука се обелва и се нарязва на ситно.
-
Маслото се сгорещява в тенджера, лука се запържва и се добавят гъбите и виното. Вари се 2 минути на тих огън.
-
Добавя се сметаната и се вари още 2 минути на тих огън.
-
Подправя се със сол и пипер.
-
Тортелините се слагат в соса и се оставят за 2-3 минути.
-
Сервирт се поръсени с микс от подправките.