Торта с мандарини
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Белтъците се разбиват на сняг със захарта (140 г).
-
Прибавят се жълтъците един по един, орехите, галетата, сока и настърганите кори на мандарините (като си оставим 2 за декориране). Всичко се разбърква много добре.
-
Сместа се разделя на две части, които се пекат поотделно в тортена форма, намазана с масло и поръсена с брашно.
-
За крема жълтъците, останалата захар и млякото се смесват и се варят на печката до сгъстяване.
-
Отделно се разбива маслото много добре и се смесва с изстиналия жълт крем. Прибавят се сока и кората от 2-те мандарини, които са оставени.
-
Двата блата се слепват с крема.
-
Тортата отгоре и отстрани се маже с крем и се украсява с парченца мандарини.