Начало > Десерти > Торта с мандарини

Торта с мандарини

Торта с мандарини
80
x6
1
80
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Белтъците се разбиват на сняг със захарта (140 г).

  2. Прибавят се жълтъците един по един, орехите, галетата, сока и настърганите кори на мандарините (като си оставим 2 за декориране). Всичко се разбърква много добре.

  3. Сместа се разделя на две части, които се пекат поотделно в тортена форма, намазана с масло и поръсена с брашно.

  4. За крема жълтъците, останалата захар и млякото се смесват и се варят на печката до сгъстяване.

  5. Отделно се разбива маслото много добре и се смесва с изстиналия жълт крем. Прибавят се сока и кората от 2-те мандарини, които са оставени.

  6. Двата блата се слепват с крема.

  7. Тортата отгоре и отстрани се маже с крем и се украсява с парченца мандарини.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък