Начало > Десерти > Торта Фереро

Торта Фереро

Торта Фереро|escape
60
x10
1
60
минути
x10
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Подготовка на лешници: Ядките се запичат в тиган без мазнина и се оставят, докато се охладят. След това в кърпа и се разтъркват добре, за да се обелят. Печените лешници се разделят на две: 300г и 100г. Слагат се 300 г в блендера и се смилат на прах. Останалите 100г трябва да се смелят на едро за украсата.  

  2. В голяма купа се разбиват яйцата, после и захарта. Всичко се разбърква с помощта на миксера. Пресяват се брашното, какаото и бакпулвера и се добавят в купата. Разбърква се до получаване на хомогенна смес. Добавя се пудрата от лешници и се разбърква с шпатула. Сместа се изсипва в покрита с хартия за печене тава и се пече в предварително загрята на 180 °С фурна за 40 минути.

  3. След абсолютното изстиване на блата, се реже на две по дебелината, така че да се получат два по-тънки блата. Могат директно да се опекат и два по-тънки блата.

  4. За крема: Шоколада се разтопява на водна баня и се добавят маслото и течния шоколад в него. Разбърква се докато кремът стане гладък. Нанася се един слой от тази шоколадова смес върху първия блат на тортата, а отгоре се разпръскват натрошени вафли и кокосови стърготини. Отгоре се слага втория блат, който обилно се намазва с шоколадов крем.

  5. Тортата се украсява отгоре с цели бонбони, а отстрани с едро натрошените лешници.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?