Начало > Десерти > Торта "Павлова"

Торта "Павлова"

Торта
90
x6
1
90
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

  • 1 щипка сол
  • 3 ч.л. нишесте
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 ч.ч. сметана квасена
  • 500 г плодове горски
  • 4 бр. яйчен белтък

Начин на приготвяне

  1. Белтъците се разбиват първо с щипка сол. След като се сгъстят, започва да се добавя по малко от захарта, докато се поеме цялата и се получи гъста лъскава смес.

  2. Получената смес се изсипва в кръгла тавичка или форма за торта, покрита с хартия запечене, и се пече час и половина на 130 С.

  3. След като изстине целувката, се разбива сметаната, към която по желание може да се добави малко захар.

  4. Тортата се намазва с тънък пласт сметана и замразените плодове се изсипват отгоре.

  5. Сервира се веднага.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?