Начало > Десерти > Торта "Магия"

Торта "Магия"

Торта
80
x6
1
80
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

  • 4 бр. яйца
  • 1 к.л. есенция ванилия
  • 150 г захар
  • 125 г масло
  • 115 г брашно тип 500
  • 500 мл краве прясно мляко

Начин на приготвяне

  1. Фурната се загрява предварително на 160 С. Намазнява се дъното на квадратна тавичка (приблизително 20х20 см).

  2. Белтъците се отделят от жълтъците. Белтъците се разбиват на сняг в купа и се оставят настрана.

  3. Жълтъците се разбиват със захарта (с миксер). Добавят се маслото (разтопено) и ванилията, и продължава да се разбива още 1-2 минути. Започва да се прибавя брашното постепенно до пълното му поглъщане.

  4. Бавно се прибавя и млякото (леко затоплено), с разбиване. Белтъците се добавят на три пъти и се разбъркват с шпатула.

  5. Полученото тесто се излива в намазнената тава и се пече между 40 и 70 минути, докато хване златиста коричка. Времето на печене зависи от фурната.

  6. Гарнира се с пудра захар и захаросани плодове.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?