Начало > Десерти > Торта "Павлова" с ягоди

Торта "Павлова" с ягоди

Торта
90
x4
3
90
минути
x4
порции
3
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Фурната се включва на 100 градуса, за да загрее добре (горен и долен реотан). 

  2. Кръгла тава се застила с хартия за печене и с молив се очертава кръг с диаметър около 22-23 см.

  3. Белтъците се разбиват на сняг.

  4. Постепенно се добавя захарта, като не се спира да се разбива до пълното й разтваряне.

  5. След това се прибавят нишестето, оцета и ванилията и отново се разбива добре. 

  6. Белтъчната смес се изсипва в очертания кръг и се оформя с лъжица, като в центъра на блата се прави нещо като легло (вдлъбнатина ) за крема и ягодите.

  7. Поставя се в предварително загрята на 100 градуса фурна и се пече (суши) около 1 час и 20 минути (като се внимава да не прегорят белтъците, ако е необходимо се намаляват градусите и се поставя на по-ниска степен на решетката на фурната).

  8. След като белтъците са готови, фурната се изключва, вратичката й се отваря леко и блата се оставя да изстине вътре.

  9. Крема се приготвя, като се смесят и разбъркат добре сметаната със захарта и ванилията. 

  10. Ягодите се измиват и нарязват.

  11. Тортата се сглобява, като крема се изсипе в оформената вдлъбнатина на изстиналия белтъчен блат, а върху крема се подредят ягодите.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?