Топла салата с картофи и брюкселско зеле
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 ч.л. лимонов сок
- 1 с.л. зехтин
- 100 г бекон
- 200 г зеле брюкселско
- 300 г картофи
Начин на приготвяне
-
Картофите се сваряват в солена вода, а брюкселското зеле се бланшира или запарва за няколко минути. Не трябва да се преваряват.
-
Бекона или някакво пушено филе се нарязва на кубчета.
-
В тиган се задушава бекона в зехтин, прибавят се нарязаните картофи и брюкселско зеле. Махат се от котлона.
-
В сгорещения тиган се разбъркват всички зеленчуци, за да се овкусят от пушения вкус на бекона.
-
Салатата се сервира топла, поръсена с капки лимонов сок.