Начало > Салати > Топла салата с картофи и брюкселско зеле

Топла салата с картофи и брюкселско зеле

Топла салата с картофи и брюкселско зеле|escape
15
x3
1
15
минути
x3
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Картофите се сваряват в солена вода, а брюкселското зеле се бланшира или запарва за няколко минути. Не трябва да се преваряват.

  2. Бекона или някакво пушено филе се нарязва на кубчета.

  3. В тиган се задушава бекона в зехтин, прибавят се нарязаните картофи и брюкселско зеле. Махат се от котлона.

  4. В сгорещения тиган се разбъркват всички зеленчуци, за да се овкусят от пушения вкус на бекона.

  5. Салатата се сервира топла, поръсена с капки лимонов сок.

Още Салати

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?