Топла салата от патладжан, чушки и запечено сирене
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 ч.л. сол
- 4 с.л. оцет
- 4 с.л. зехтин
- 2 стр. магданоз пресен
- 2 фил. хляб
- 4 бр. червени чушки
- 2 бр. патладжани
- 4 ск. чесън стар
- 200 г сирене овче
- 1 с.л. брашно царевично
Начин на приготвяне
-
Патладжана и чушките се изпичат и още докато са топли се овкусяват със сол и се поръсват с оцет.
-
Сиренето се потапя в царевично брашно и се запича на сух тиган, заедно с нарязания на ивици хляб.
-
Магданоза и чесъна се нарязват на ситно и се смесват със зехтина.
-
Още топли зеленчуците се подреждат, заедно със сиренето и хляба, и се поливат с маринатата.