Тирамису с ром
минути
порции
сложност
Съставки
- какао
- 1 шушулка ванилия
- 200 г захар
- 400 мл нескафе
- 3 белтъка
- 5 жълтъка
- 400 г бишкоти
- 500 г сирене "маскарпоне"
- 30 мл ром
Начин на приготвяне
-
Белтъците се разбиват на сняг, с една щипка сол.
-
В друг съд се разбиват жълтъците със захарта, след това се добавя маскарпонето.
-
После се смесват двата крема, като се бърка леко с дървена лъжица и се прибавя ванилията.
-
Рома се добавя към кафето, което трябва да е поизстинало.
-
Бишкотите се топят в кафето, една по една, и се нареждат в тавичка, мажат се с крем, и така до края.
-
Отгоре се наръсва какао на прах, порцира се и се сервира.